bokning telefon

bokning mobil

Restaurangen 3
Restaurangen 2
Restaurangen 1

RESTAURANGEN

Ett besök på Heagård Skafferis restaurang är ett spännande möte med vår lokala matkultur. Kött från frigående grisar och svamp från skogsdungen.Närodlat och ekologiskt, så långt det bara går. Vår matlagning är rustik och elegant på samma gång. Du njuter kulinariska äventyr i vackra, vitkalkade stenvalv i stora salar. Efter middagen kan du koppla av med kaffet i våra välkomnande sittgrupper. Allt i en familjär och ombonad miljö, med stor omsorg om dig som gäst.

Utöver våra ordinarie öppettider, öppnar vi upp restaurangen för större bokningar (minsta antal 10 personer). Tillsammans skräddarsyr vi en meny utefter era önskemål. Våra duktiga kockar ger gärna er spännande menyer att välja mellan.
Kontakta restaurangen för mer information 035-359 67.

Ni kan även läsa mer HÄR om vad som händer på Heagård framöver

 martinkock

Grillkvällar Torsdagar start 29 Juni - 17 Aug (ej grill under allsång 13 juni-3 Aug)
I sommar serverar vi grillat från vårt utekök.
Tillbehör finner ni på vår sommarbuffé. På buffén finner ni bl. a ett flertal härliga sommarsallader, hemgjorda såser, nybakat bröd och kryddsmör. På grillen erbjuder vi varje torsdag ett kött-, fisk- och fåkelalternativ. Vänligen notera att innehållet kan variera något från gång till gång.

Boka bord online HÄR

utegrden

Sommarens À la Carte 30 Juni - 18 Aug Fredagar och lördagar

Förrätter
Heagårds utvalda charkuterier; 95:-
Vit sparris i fläderlag, forellrom, citron, ramslök, dill och kallpressad olivolja; 125:-
Brödstekt Havskräfta med råhyvlad fänkål, apelsin, brynt smör och havskräftsemulsion; 135:-
Grillad kallskuren entrecote med jordärtskockspuré, chips på jordärtskocka, soyakräm och koriander; 135:-

Varmrätter
Grillad ryggbiff med dragonemulsion, örtade sommargrönsker, bakade tomater och picklad rödlök; 245:-
Smörbakad torskrygg med bakad cocktailtomat, rökt broccolipure, blåmusselsås och krondill; 235:-
Saltbakad fläsksida med tryffelsmör, sommargrönsaker och timjansky; 220:-
Rödtunga med brynt smör, rödbetor, kapris och örtsallad; 225:-
Grillad rotselleri med ostronskivling, svartkål, picklad rödlök, skum på rotselleri och jordärtkockschips (vegetarisk); 195:-

Dessert:
Vanilj och citronpannacotta med mandelbiskvier, saltrostad mandel, färska hallon och kallrörd nyponsoppa; 95:-
Lättfrusen chokladmousse med saltkolakräm, passionsfrukt och jordgubbsmaräng; 95:-
Yoghurt & citronverbenaglass med rabarber och vaniljkompott, inkokta rabarber, färska jordgubbar samt honungs och havre crunch; 95:-
Heagårds utvalda ostar med hemkokt marmelad och hembakta kex; 95:-

Boka bord online HÄR

Sommaravslutning 19 August - Kräftskiva

Skaldjursplatå innehållande - Kräftor, räkor, musslor samt tillbehör; 395:-
Köp till Ostron 20:-
En halv hummer 125:-
(Förbeställs)

Boka bord online HÄR

 brunch

BRUNCH: Pris 255:-/p. För barn betalar man 15:-/år upp till 12 år. Boka Online här
Från kocken Varje söndag serveras en kött-, fisk- eller kycklingrätt. Denna varierar från gång till gång.
Soppa Heagårds hemlagade soppa.
Det varma
Krispig vit fisk med remoulad
Köttbullar
Olika sorters korvar
Äggröra
Miniomeletter
Havet
Ostron med vinägrett, tabasco och citron
Räkor på platå
Nykokta blåmusslor med fänkål, vitlök och timjan
Gravad lax med brödkrydda och senapskräm
Hemrökt lax 
Inlagda sillar
Tillbehör
Heagårds hemgjorda Potatissallad
Bakade grönsaker i vinägrett
Tomat- och löksallad
Plocksallad
Säsongens primörer
Virgin Bloody Mary
Kallskuret
Pastrami
Sockersaltad skinka
Lufttorkad skinka
Två sorters salami
Honungsbakad fläsksida
Lantpaté med picklade grönsaker
Rökta korvar
Hel lagrad ost
Bröd
Tre sorters bröd
Olika sorters knäckebröd
Scones
Smör
Färskost
Sött och gott
Laga dina egna våfflor
Nutella
Sylt
Lättvispad grädde
Fruktfat
Olika sorters ostar med saltrostade nötter och marmelader
Choklad och bärmousser
Smoothies
Hembakta småkakor

Brunchens innehåll kan variera något från gång till gång.